Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за средата на януари
Дата: 13/01/2020

Очакваното относително сухо време през периода ще бъде подходящо за провеждане на дълбока оран, на междуредови обработки в лозовите и овощните масиви, с които се унищожава голяма част от зимуващите форми на редица вредители (хоботници, молци, плодови оси и др.). Прогнозираните положителни дневни температури ще позволяват извършване на зимни растителнозащитни пръскания при овошките.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПосрещаме януари с много ниски минимални температури
Дата: 01/01/2020

Прогнозираните минималните температури през месеца, до минус 15оС, в условия без снежна покривка и при по-продължително задържане, ще бъдат критични за зимните житни култури, които не успяха да встъпят във фаза братене през есенната си вегетация. Тези стойности за критични и за изостаналите в развитието си посеви със зимна рапица, които вследствие есенното засушаване не формираха розетка (от 7-8 листа) – фаза, в която растенията успешно зимуват.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологичната прогноза за края на годината
Дата: 30/12/2019

В полските райони условията ще позволяват провеждане на почвообработки. Прогнозираните валежи през третото десетдневие на декември ще повишават нивото на влагозапасите в 50 cm почвен слой. В края на есента на отделни места в южните райони - агростанциите Кюстендил, Чирпан и Сливен почвените влагозапаси при пшеницата в 100 cm слой са незадоволителни, под 60% от ППВ.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПериод с подходящи условия за предзимни сеитби на студоустойчиви зеленчукови култури
Дата: 15/12/2019

През второто десетдневие на декември агрометеорологичните условия ще се определят от меко за сезона време. През периода съществени валежи не се прогнозират и условията на много места в полските райони ще позволяват провеждане на дълбока оран на площите предвидени за пролетни култури. В южните райони следващият период е подходящ за извършване на предзимни сеитби на някои студоустойчиви зеленчукови култури - грах, бакла, моркови и др.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометереологична прогноза за декември
Дата: 07/12/2019

През повечето дни от второто и третото десетдневие прогнозираните температури, около и над климатичните норми, ще поддържат в относителен покой зимните житни култури в по-голямата част от страната. Изключения са възможни при пшеницата и ечемика в най-южните райони и по Черноморието. През относително по-топлите периоди през втората половина от месеца в тези райони има вероятност да се създават условия за краткотрайно възобновяване на вегетационните процеси при есенните посеви.

Вижте цялата статия

<<123456>>

Syngenta
Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
ИЗБРАНИ