Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за юли
Дата: 07/07/2020

През юли при овощните култури не трябва да се подценяват растителнозащитните пръскания срещу второто поколение на плодовите червеи, листните въшки и акарите. По-подходящи условия за провеждане на растителнозащитните пръскания ще има през повечето дни от първото и третото десетдневие, през по-хладните часове на деня.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПериод с условия за увеличаване на инфекциозния фон от гъбни болести по земеделските култури
Дата: 01/07/2020

Задържалото се неустойчиво време през изтеклия период създаде условия за увеличение на инфекциозния фон от редица гъбни болести: струпясване, сачмянка и късно кафяво гниене по овошките; мани по лозата и зеленчуковите култури и др.. На много места в страната падналите значителни валежи възпрепятстваха прибирането на узрялата зърнена реколта. В част от преовлажнените пшенични посеви е започнало почерняване на класовете, което крие риск за влошаване качеството на зърното.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за месец юни
Дата: 10/06/2020

През междуфазния период наливане на зърното - млечна зрелост сериозни повреди по пшеницата нанасят ларвите на вредната житна дървеница. През този период пшеничните посеви трябва да се обследват за наличие на вредителя и при плътност над прага на икономическа вредност е необходимо своевременно третиране. Прогнозираното неустойчиво време през юни, с чести валежи, ще създава условия за развитието на редица гъбни болести: мани по лозата и зеленчуковите култури, ступясване по овошките и др.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНеустойчиво и хладно за сезона време
Дата: 01/06/2020

В края на месец май и началото на юни агрометеорологичните условия ще се определят от неустойчиво и хладно за сезона време. На много места в страната се прогнозират значителни валежи, подобрение на влагозапасите в горните почвени слоеве и на условията за вегетация на пролетните култури. Очакваните валежи в края на май и началото на юни ще се окажат твърде закъснели за част от посевите с пшеница на места в Източна България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологичната прогноза в края на май
Дата: 22/05/2020

В каря на май вегетационните процеси при земеделските кулктури ще протичат при температури близки до нормата, а в някои котловинни полета и под нормата за месеца. Прогнозираните чести превалявания с локален характер през втората половина на периода, на много места в страната ще подобрят почвеното овлажнение и ще осигурят необходимата вода за растенията в момента.

Вижте цялата статия

<<123456789>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ