Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за ноември
Дата: 13/11/2019

Продължителното есенно засушаване забави развитието на зимните житни култури и рапицата и постави под въпрос оцеляването на част от поникналите посеви. Необичайно ниско за средата на есента е съдържанието на влага при пшеницата в 50 cm и 100 cm почвен слой в по-голямата част от страната. По-подходящи условия за засаждане на овошки и за провеждане на есенните растителнозащитни пръскания през ноември ще има през първата половина от месеца.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за началото на ноември
Дата: 05/11/2019

В началото на ноември условията ще са подходящи за проведждане на почвообработки на полетата предвидени за пролетни култури, за засаждане на млади овошки, пръскане на овощните дървета с 5 % разтвор на карбамид след масовия листопад

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за края на октомври
Дата: 25/10/2019

През повечето дни от следващия период агрометеорологичните условия ще се определят от сухо и топло за сезона време, което ще доведе до задълбочаване дефицита на влага при есенните посев

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за октомври
Дата: 11/10/2019

В началото на октомври прогнозираните наднормени температури, с максимални стойности до 29-30°С, ще ускорят узряването на късните сортове овошки и грозде, ще бъдат предпоставка за формиране на допълнителна продукция от късните зеленчукови култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза до 10 октомври
Дата: 04/10/2019

През първото десетдневие на октомври агрометеорологичните условия ще претърпят съществена промяна. Периодът е подходящ за предзимно засяване на спанак, салати, чесън за ранно пролетно производство. Подготвят се площите предвидени за засаждане на млади овощни дръвчета (изкопаване на ямките с цел влагонатрупване). През втората половина на периода ще се продължат беритбите на плодовата и зеленчукова реколта.

Вижте цялата статия

<<12345>>

Агредо
Syngenta
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ