Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageАгрометереологична прогноза за септември
Дата: 21/09/2020

И през септември агрометеорологичните условия в Западна България ще се различават съществено от тези в източните райони на страната.През третото десетдневие фаза узряване ще протича при памука, фъстъците, при есенните сортове овошки и по-късните сортове грозде. През месеца прогнозираните стойности на минималните температури са над критичните за зеленчуковите култури, което е предпоставка за получаване на допълнителна продукция зеленчуци от късното полско производство.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ началото на септември има подходящи условия за реколтиране на посевите с пролетни култури и за прибиране на плодовата и зеленчуковата реколта
Дата: 07/09/2020

Условията ще са подходящи за реколтирането на посевите с пролетни култури встъпили в техническа зрелост, за провеждане на растителнозащитните дейности при трайните насаждения, за прибиране на плодовата и зеленчукова реколта.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологичната прогноза за август
Дата: 09/08/2020

Агротехническите срокове за сеитбата на рапицата започват през третото десетдневие на август. През август при късните сортове овошки не трябва да се подценява вредната дейност на последното поколение плодови червеи. Относително сухото време през повечето дни от месеца ще бъде предпоставка за увеличение популацията на акарите. В лозовите масиви е необходимо да се следи за появата и плътността на гъсениците от третото поколение на шарения гроздов молец.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за края на юли
Дата: 28/07/2020

При ябълковите насаждения и лозовите масиви продължават пръсканията с фунгициди за предпазване от зараза и развитие на брашнеста мана. Растителнозащитните мероприятия да се извършват при температура на въздъха не по-висока от 25° С.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПодходящи условия за приключване на жътвата на зимните житни култури и за провеждане на растителнозащитни пръскания
Дата: 22/07/2020

През периода 17-23 юли вегетационните процеси при земеделските култури ще протичат с умерени темпове при температури около нормата. При овощните култури третиранията ще са насочени срещу второто поколение на плодовите червеи, срещу струпясването и късното кафяво гниене, а при лозата – срещу оидиум.Растителнозащитните пръскания да се извършват в по-хладните часове от деня.

Вижте цялата статия

<<12345678910>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ