Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за началото на юли
Дата: 03/07/2019

В началото на юли агрометеорологичните условия ще се определят от наднормени температури и относително устойчиво време без валежи. Падналите валежи през предходния период, в полските райони на страната ще осигурят за известен период необходимата вода в почвата за земеделските култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНеустойчиво време и нанднормени температури
Дата: 26/06/2019

През повечето дни от седемдневния период (21-27.06.2019) агрометеорологичните условия ще се определят от неустойчиво време и наднормени температури. В началото на лятото прогнозираните екстремно високи максимални температури, на места до 37-38°С, ще затормозяват вегетацията на пролетните култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОпасност от градушки и интензивни валежи
Дата: 11/06/2019

В периода от 7 до 13 юни има сериозна опасност от градушки и интензивни валежи, което ще доведе до нанасяне на щети по земеделските култури (полягане на пшеничните посеви, нараняване на плодовете при трайните насаждения)

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за месец юни
Дата: 05/06/2019

Метеорологичните условия през юни ще поддържат повишен инфекциозния фон от гъбни патогени: късно кафяво гниене при по-късните сортове череши, струпясване и брашнеста мана по овошките, мани по лозите и зеленчуковите култури. При лозата междуфазният период цъфтеж на ресите - образуване на завръз с големина на грахово зърно е критичен за заразяване с мана.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за месец май
Дата: 10/05/2019

Честите валежи през май ще създават условия за увеличение на инфекциозния фон от редица гъбни болести: по пшеницата ръжди (кафява, жълта) и фузариоза по класа; мани по зеленчуковите култури и лозата; ранно кафяво гниене и сачмянка по костилковите, струпясване по семковите овощни видове и др. През месеца по-подходящи условия за провеждане на растителнозащитните пръскания ще има в средата на първото, първата половина от второто и третото десетдневия.

Вижте цялата статия

<<123>>

Агредо
Syngenta
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ