Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageЗастудяване и рязка промяна в агрометеорологичните условия в края на март
Дата: 25/03/2020

След наднормените температури в края на второто и началото на третото десетдневие на март в периода (20-26 март) се очаква застудяване и рязка промяна в агрометеорологичните условия. През втората половина от периода, за намаляване риска от повреди при напредналите в развитието си овошки може да се извърши задимяване – една от най-популярните мерки, с която се постига термичен ефект от 1 до 3°С. При възможност е желателно превантивно пръскане с регистрираните препарати срещу слана и измръзване.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗатруднени растително-защитни дейности в средата на март
Дата: 19/03/2020

Прогнозираите валежи на много места в полските райони ще затрудняват извършването на качествени почвообработки и провеждането на растително-защитни дейности

Вижте цялата статия
artice preview - imageДинамично време с чести валежи през март
Дата: 02/03/2020

През повечето дни от март прогнозираното динамично време, с чести валежи, ще възпрепятства провеждането на някои сезонни агротехнически мероприятия. По-подходящи условия за извършване на предцъфтежни растителнозащитни пръскания при овошките, на предсеитбени обработки на площите, предвидени за засяване с ранни и средноранни пролетни култури, ще има в началото на месеца и през повечето дни от третото десетдневие.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за февруари
Дата: 21/02/2020

През месеца по-подходящи условия за провеждане на сезонните агротехнически мероприятия: резитби в лозовите и овощните насаждения, зимни растителнозащитни пръскания при овошките, подхранване на есенните посеви с азотни минерални торове, предсеитбени обработки на площите, предвидени за засяване с ранни пролетни култури (грах, фий, овес, пролетен ечемик), ще има през повечето дни от първото и третото десетдневие.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за втората седмица на февруари
Дата: 11/02/2020

През следващия седемндевен период прогнозираното понижение на температурите ще запази състоянието на дълбок покой при зимните житни култури. Образувалата се снежна покривка, в края на изтеклия период с височина 10 - 25 cm ще защититава есенните посеви от очакваните критични минимални температури, на места до минус 15° С и ще предотврати нанасянето на повреди от измръзване.

Вижте цялата статия

<<1234567>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
ИЗБРАНИ