Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
АГРО ПРОГНОЗА
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за септември
Дата: 16/09/2019

През септември при зеленчуковите култури от късното полско производство не трябва да се подценяват растителните пръскания срещу гъсениците от третото поколение на памуковата нощенка, които нанасят повреди и влошават качеството на зеленчуковата реколта. През третото десетдневие от месеца във високите полета не се изключва вероятността за образуване на слани, което трябва да се има предвид при прибиране на зеленчуковите култури, подлежащи на осланяване (домати, пипер).

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за края на месец август
Дата: 30/08/2019

В овощните насаждения от сливи, круши, ябълки, праскови ще протича узряване на плодовете. При десертните сортове лози до края на периода ще се наблюдава узряване, при червените винени сортове ще се осъществява прошарване на зърната.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за август
Дата: 01/08/2019

През повечето дни от първото десетдневие на август агрометеорологичните условия ще се определят от неустойчиво време и температури около и малко под нормата за периода. Прогнозираните метеорологични условия в началото на месеца ще повишат степента на зарази от някои гъбни патогени: мани по зеленчуковите култури от късното полско производство, късно кафяво гниене по овошките, сиво гниене по зреещите ранни сортове грозде.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологична прогноза за края на юли
Дата: 26/07/2019

В каря на юли се препоръчва растително-защитните дейности при зеленчуковите култури да бъдат насочени за предпазване от мана, срещу листни въшки и цикади, пренасящи различни вирусни заболявания (столбур по пипера, краставична мозайка по зеленчуковите култури от сем. Картофови). В лозовите масиви ще се провеждат третиранията за предпазване от оидиум.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПовишен инфекциозен фон от гъбни патогени по зеленчуковите и овощни култури
Дата: 18/07/2019

Честите валежи през първата половина на юли повишиха инфекциозния фон от някои гъбни патогени: мани по зеленчуковите култури, късно кафяво гниене по ранните сортове овошки (праскови, нектарина, сливи и круши). През третото десетдневие на юли при овощните култури не трябва да се подценява борбата срещу второто поколение плодови червеи. При лозата третирането срещу оидиума може да се комбинира с това срещу акарите и гъсениците от второто поколение на шарения гроздов молец.

Вижте цялата статия

<<1234>>

Агредо
Syngenta
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ