DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
БИО
artice preview - imageУчастници в процеса на компостиране
Дата: 07/02/2019

От първостепенно значение е да се осъществи биоконтрол и да се индуцира устойчивост на растенията. До някаква степен това може да се постигне посредством компост.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКомпостът - средство за растителна защита
Дата: 06/02/2019

Актуален проблем в земеделието е отглеждането на здрави растения, с висока продуктивност, което налага избор на площи с благоприятно плодородие и добра почвена структура. Интензивното отглеждане на културите и уплътняване на площите обаче влошават качеството и здравния статус на почвите, като същевременно се появяват и намножават редица патогени. Ето защо от първостепенно значение е да се осъществи биоконтрол и да се индуцира устойчивост на растенията.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЛистните зеленчуци и подправки – важен “играч” в здравословния хранителен режим
Брой: 6//2018

Листните зеленчуци – салати, ендивия, рукола, спанак, лапад, се употребяват масово от хората. Същото се отнася и за зелените подправки – магданоз, целина, копър, босилек. Ползите за здравето от консумирането им са значителни. Те са бедни на калории, без мазнини и с ниско съдържание на натрий, затова са страхотно средство при диети и при спазване на здравословен хранителен режим. Отличен източник са на витамините А, С и К и са важна част от дневното меню. Богати са също на калций и магнезий.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПримери за успешно използване на полови феромони в интегрираната растителна защита
Дата: 09/01/2018

Първите успешни програми за използване на полови феромони в интегрирани системи за борба с неприятелите датират още от 70-те години на миналия век.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБиологичното земеделие в Европа – търсенето се увеличава
Дата: 05/07/2017

От средата на 2020 година за всички биопродукти в ЕС ще важат нови правила. Планирани са еднакви стандарти за производство и внос, както и строг контрол, особено при етикирането на съответните продукти, за да се избегнат зачестилите измами. След години на спорове преговарящите представители на страните-членки постигнаха споразумение. Предстои то да бъде гласувано от Европейския парламент и Съвета.

Вижте цялата статия

<<1234567>>

Агредо
Syngenta
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ