DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
БИО
artice preview - imageЛистните зеленчуци и подправки – важен “играч” в здравословния хранителен режим
Брой: 6//2018

Листните зеленчуци – салати, ендивия, рукола, спанак, лапад, се употребяват масово от хората. Същото се отнася и за зелените подправки – магданоз, целина, копър, босилек. Ползите за здравето от консумирането им са значителни. Те са бедни на калории, без мазнини и с ниско съдържание на натрий, затова са страхотно средство при диети и при спазване на здравословен хранителен режим. Отличен източник са на витамините А, С и К и са важна част от дневното меню. Богати са също на калций и магнезий.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПримери за успешно използване на полови феромони в интегрираната растителна защита
Дата: 09/01/2018

Първите успешни програми за използване на полови феромони в интегрирани системи за борба с неприятелите датират още от 70-те години на миналия век.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБиологичното земеделие в Европа – търсенето се увеличава
Дата: 05/07/2017

От средата на 2020 година за всички биопродукти в ЕС ще важат нови правила. Планирани са еднакви стандарти за производство и внос, както и строг контрол, особено при етикирането на съответните продукти, за да се избегнат зачестилите измами. След години на спорове преговарящите представители на страните-членки постигнаха споразумение. Предстои то да бъде гласувано от Европейския парламент и Съвета.

Вижте цялата статия
artice preview - image11-та световна конференция на малинопроизводителите ще се проведе в България
Дата: 02/05/2017

Между 6-и и 9-и май 2018 г. в Арбанаси, Велико Търново ще се състои 11-та конференция на малинопроизводителите от цял свят. Международната асоциацията на малинопроизводителите (The International Raspberry Organisation), със седалище Сантяго, Чили, провежда на всеки две години такива конференции, с цел обмяна на опит между водещите страни производителки на малини. Пазарът на меките плодове ще нараства с бързи темпове, включително и в България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕкологично отглеждане на домати
Дата: 24/02/2017

В края на миналата година „Грийнпийс“- България и Селскостопанска академия, в лицето на Института по зеленчукови култури „Марица“ - Пловдив, представиха официално първия си съвместен доклад, посветен на екологичното земеделие при отглеждане на домати. Документът е на тема „Екологосъобразни методи и средства за контрол на вредителите при производството на домати“ и е фокусиран върху методите за биологично отглеждане на популярната не само у нас зеленчукова култура.

Вижте цялата статия

<<1234567>>

Агредо
Syngenta
Amalgerol
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ