DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
ИНОВАЦИИ
artice preview - imageУправление на храненето на растенията – съвременни подходи
Брой: 8//2018

Необходимостта от значително повишаване на продуктивността от единица площ при същевременно минимизиране на емисиите на парникови газове и опазване на околната среда налага избор на подходящи технологии за отглеждане на културите. Важен елемент от технологиите е управлението на храненето на растенията.

Вижте цялата статия
artice preview - imageХидропонните технологии – ефективен подход за отглеждане на зеленчукови култури
Дата: 31/08/2018

Хидропонните технологии са изключително широко разпространени при производството на зеленчуци в оранжерии, особено при домати и краставици. Предимството на този метод на отглеждане на растения е, че се дава възможност да се управлява процесът на хранене, следователно растежът и развитието на растенията.

Вижте цялата статия
artice preview - imageУсловия за развитие и прогноза на опасни патогени при зърнено-житните култури
Брой: 4//2018

В Аграрния университет в Пловдив има практически опит с прогнозни системи при житни от 2015 година. Двете използвани системи granо.net и orzo.net са базирани в интернет мрежата. Те са разработени от спин-оф компанията Horta s.r.l. към Kатолическия универистет в Пиаченца, Италия. Тези две системи служат в подкрепа на фермерите в Италия, Гърция, а вече и в България при вземане на решения за цялостно отглеждане на мека, твърда пшеница и ечемик.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКонкурс за иновации на Агра 2018 – награди
Дата: 05/03/2018

В конкурса за иновации на Международната селскостопанска изложба „Агра” участват иновационни продукти и разработки в областта на селското стопанство, които се представят за първи път и показват действителни иновации или оригинални подобрения и могат да бъдат разглеждани като напредък в съответната област. 24 експоната станаха победители в конкурса тази година. В надпреварата участваха общо 75 продукта и 56 научни институти и фирми в областта на земеделието.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПобедителите в категория „Торове и препарати за растителна защита“ на АГРА-2018
Дата: 26/02/2018

В категория „Торове и препарати за селското стопанство“ на конкурса за иновации на Международната селскостопанска изложба „АГРА“ наградите бяха връчени на фирма Суммит Агро за микрогранулираните торове МИКРОСТАР, СУМИСТАРТ и УМОСТАРТ, и на фирма Панамин Агро ООД за биологичния минерален тор за листно подхранване ПАНАМИН АГРО

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгра 2018 в снимки
Дата: 25/02/2018

Посетителите на „Агра“ имаха възможността да се запознаят с модерните направления в селското стопанство – прецизното земеделие и биопроизводството на суровини, както и с разработки на научните институти от Селскостопанската академия.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгра 2018: прецизно земеделие и иновативни решения
Дата: 18/02/2018

От 21 до 25 февруари ще бъдат демонстрирани над 40 новости в земеделието на Международната селскостопанска изложба „Агра 2018“, която се провежда в Международен панаир Пловдив. Компании от 25 държави и български научни институти ще покажат авангардни идеи и иновативни решения в областта на съвременното фермерство. Тази година акцент на изложението ще бъдат биотехнологии срещу стрес и болести при растенията и прецизното земеделие.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБАСФ купува значителна част от бизнеса със семена и неселективни хербициди на Байер
Дата: 29/01/2018

В края на 2017 година компанията BASF обяви, че е подписала споразумение за закупуване на значителни части от Bayer, касаещи бизнеса със семена и неселективни хербициди, като сделката ще бъде на стойност от 5,9 млрд. евро.

Вижте цялата статия
artice preview - imageFruit Logistica – плодовете и зеленчуците като иновативни продукти
Дата: 05/01/2018

Няма невъзможни неща в сектор плодове и зеленчуци, именно това показва всяка година международното изложение Fruit Logistica, което се провежда вече половин век в столицата на Германия. През трите дена на провеждане на известния панаир през 2017 г. е отчетен 5 % ръст на посетителите. Това се равнява на 75 000 гости и 130 държави - изложители от цял свят. Внимание на тазгодишното юбилейно издания на Fruit Logistica отново привлече наградата FLIA (Fruit Logistica Innovation Award).

Вижте цялата статия

<<1>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ