DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
PR МАТЕРИАЛИ
artice preview - imageПредизвикателства в житните посеви през есента
Дата: 07/10/2018

При голяма част от житните посеви в страната, особено тези в Южна България и високите полета на северна България се наблюдава разширяващо се разпространение на зимно-пролетни видове плевели и ефемери, които поникват основно през есента - овча власатка, полска овсига, райграс, полска лисича опашка, ветрушка, житна пиявица, широколистните видове като див мак, синя метличина и други се наблюдават в цяла България. Тези плевели са една от основните заплахи и конкурират зимната пшеница.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНа вниманието на кандидат-студентите в магистърски курсове на Аграрния университет в Пловдив
Дата: 18/09/2018

През учебната 2018/2019 година АУ в Пловдив открива два нови магистърски курса: „Мениджмънт на растителната защита” и „Иновативни технологии в прецизното земеделие“. Подаването на документите за магистратурите в Аграрния университет ще се извършва в интервала от 17 септември до 5 октомври 2018 г.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБАСФ: Решения в земеделието, които създават нови възможности за инвестиции и растеж с хибридите рапица от БАСФ и Систива – 360 градуса защита от сеитба до пролетта за 3,6 лв на декар
Дата: 06/09/2018

Позиционирането на рапични семена с марката БАСФ на българския пазар през това лято потвърждава целта на новия инвестиционен проект на германската компания – заемане на водещи позиции и в световната семенарска индустрия.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБайер: Устойчивият растеж на световното земеделското производство е без алтернатива, от съдбовно значение за човечеството!
Дата: 06/09/2018

Екипът на Байер България, дивизя Кроп Сайанс, организира в столицата специална среща с журналисти от аграрните медии. Темата на тази инициатива бе бъдещето на световното земеделие и участието на Байер в неговата глобална трансформация и дигитализация.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста ЛайфСайънс предлага: Защита на лозята от най-висок клас!
Дата: 13/08/2018

За втора поредна година екипът на Ариста ЛайфСайънс България показа пред лозари, винопроизводители и дистрибутори на пестициди от Южна България своя многоцелеви технологичен и продуктов проект за защита на лозята от вредители. Събитието, което фокусира висок професионален интерес и многолюдно присъствие, се състоя в лозовия масив на Винпром Карнобат край село Венец.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАптекиБонус – новата кампания на Синджента
Дата: 19/07/2018

АптекиБонус – новата кампания на Синджента за агроаптеки продължава до края на август.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНови успехи за винарна ДиВест Естейт
Дата: 21/06/2018

Mесец май се оказа пълен със събития и успехи за българското вино, което с всяка измината година завоюва водещи позиции в световното производствo.Сред новото поколение български производители се нарежда и винарна ДиВест Естейт, която през последните години е част от международната винена сцена.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБайер дефинира комплексни решения за устойчив модел на земеделие с ясна визия за дигиталното му бъдеще
Дата: 27/02/2018

На три представителни форума за иноватори – в Пловдив, Варна – Златни пясъци, и Правец, екипът на германската компания, световен лидер в агрономическата и семенарската индустрия, стартира своята търговска кампания за 2018 година.

Вижте цялата статия
artice preview - imageГенерираме новини, създаваме перспективи, нови платформи
Дата: 26/02/2018

Една от целите на проекта АГРЕВА е рязко подобряване на професионалното и технологичното обслужване на производството, съобразно особеностите на климата, почвата и водните ресурси, професионалния капацитет и техническото оборудване на всяко отделно стопанство, на всеки участък. Специалистите на АГРЕВА ще изграждат индувидуални системи за анализ и подобряване на почвеното плодородие, сеитбооборот, технологии за отглеждане и защита на посевите от вредители.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгра 2018 в снимки
Дата: 25/02/2018

Посетителите на „Агра“ имаха възможността да се запознаят с модерните направления в селското стопанство – прецизното земеделие и биопроизводството на суровини, както и с разработки на научните институти от Селскостопанската академия.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВиола АЕ: Собствен стил и мисия в земеделието на Сливенска област!
Дата: 20/02/2018

Новият търговски сезон на фирмата стартира на голям презентативен форум в Хисаря. Партньорите на Виола АЕ – 14 агрохимически и семенарски компании, представиха пред клиентите й – 90 земеделски стопани от региона, продуктовите си портфейли за 2018 година.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста ЛайфСайънс България – „Ние култивираме просперитет!“
Дата: 20/02/2018

За нас екипът на Ариста ЛайфСайънс България е удоволствие да Ви информираме за наше предстоящо участие за втора предна година на изложение Агра - 2018 от 21 до 25 Февруари 2018 г. в Пловдив. Заповядайте на нашия щанд - Палата 13-К2!

Вижте цялата статия
artice preview - imageПролетна грижа за пщеницата и ечемика
Дата: 13/02/2018

Недостигът на микро и макроелементи при пшеницата и ечемика през пролетно-летния период на вегетация довежда до по-ниски добиви с влошено качество. Растежа на културите се забавя и те изостават силно в своето развитие.Балансираното хранене на пшеницата и ечемика трябва да включва листно подхранване с необходимите им микроелементи в усвоима форма, както и макроелементи в количества достатъчни за активация на процесите на обмяна на веществата.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСупер Добиви със Супер Премия в Силистра
Дата: 30/01/2018

По-добра печалба с високоолеиновите слънчогледи на Синджента

Вижте цялата статия
artice preview - imageСупер Добиви със Супер Премия в Добрич
Дата: 24/01/2018

По-добра печалба с високоолеиновите слънчогледи на Синджента

Вижте цялата статия
artice preview - imageМеждународен обмен на опит на фирма Лебозол
Дата: 26/10/2017

Lebosol Dünger GmbH проведе своя ежегоден обмен на опит на 18-и и 19-и октомври между агроспециалистите на дъщерните си дружества. Тази година домакин на събитието беше екипът на Лебозол България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОтлични добиви от сортовете пшеница на Синджента
Дата: 01/08/2017

И тази година българските земеделски производители, заложили на сортовете пшеница на Синджента, отново постигат отлични добиви. Това се дължи на високия добивен потенциал на предлаганите от Синджента сортове и на доказаната им стабилност и адаптивност към различните почвено-климатични условия в България, както и на факта, че първото разможение се добива по технология на Синджента.

Вижте цялата статия
artice preview - imageТехнологични решения и нови предложения за повишаване на производителността при отглждането на рапица
Дата: 05/07/2017

Рапицата отдавна утвърди своето място като една от основните полски култури в сеитбооборото в България. Производството на рапица както и при останалите полски култури е сързано с редица трудности и особености, някои от които са преодолими, а други непредвидими, но добрата подготовка и правилният подход при производството до голяма степен решават основните проблеми. Комплексните решения при отглеждането на рапица са от изключително значение за получаването на високи добиви.

Вижте цялата статия
artice preview - imageУплътнено използване на земеделската земя
Дата: 16/06/2017

Интензивното използване на земеделската земя чрез интензивно сеитбообръщение има две основни цели: да се увеличи вегетационния потенциал на полето или да се добият две и повече реколти от едно поле, което разбира се води до повече приходи в една стопанска година.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСигурност и високи добиви с технология в царевица от Байер
Дата: 08/05/2017

Един от основните проблеми при успешното производството на царевица е появата на плевелна растителност в полетата. Това е факторът, който значително може да повлияе за намаляване на добива, тъй като плевелите се явяват основен конкурент на културните растения за хранителни вещества, вода и светлина. Извеждането на оптимална растителна защита в царевичните полета се крие в точната оценка на всички фактори и също така трябва да бъде съобразена с условията на настоящата година на производство.

Вижте цялата статия

<<123>>

Агредо
Syngenta
Amalgerol
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ