Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
ЛЮБОПИТНО
artice preview - imageСезонът на Секура
Дата: 28/03/2019

Япоснката цъфтяща вишна не е като останалите вишневи и черешови дръвчета – тя не дава плод, а предизвиква само възхищение от обилния си цъфтеж. Времето на цъфтежа на вишните в островната държава се смята и за началото на пролетта. За Токио например тази година всички любители на розовия цвят ще могат да му се насладят в неговия обилен цъфтеж между 24 и 31 март.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЛютата ферма
Дата: 25/02/2019

В село Страшимирово край Варна се намира първата люта ферма в България. Създават я семейство Родинови, които повече от 18 години се занимават с отглеждането на различни зеленчуци и подправки. В нея отглеждат над 150 сорта люти чушки от цял свят.

Вижте цялата статия
artice preview - imageДърветата с най-интeресна история през 2019
Дата: 19/02/2019

В конкурса „Европейско дърво на годината” и тази година има участник от страната ни. Вековният цер от село Рани луг е българската кандидатура за конкурса „Европейско дърво на годината”, който се провежда от 2011 година. Гласуването ще протече от 1 февруари до 28 февруари 2019г. А резултатите ще бъдат обявени на церемонията по награждаване на победителите в конкурса, която ще се проведе в Брюксел, на 19 март 2019 г.

Вижте цялата статия

<<1>>

Syngenta
Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
ИЗБРАНИ