Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
ЛЮБОПИТНО
artice preview - imageИнвазия на пустинни скакалци в Африка
Дата: 06/02/2020

В Етиопия, Кения и Сомалия от месеци се редува екстремна суша с продължителни наводнения. Към тези климатични аномалии местното население прибавя и неуспешната си борба към масивната инвазия от пустинни скакалци, които почти напълно се унищожили реколтата. Размерите на щетите, особено в регион като Източна Африка, граничат с пълна икономическа катастрофа. Властите в Кения признаха, че подобно бедствие не са виждали от 70 години.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСезонът на Секура
Дата: 28/03/2019

Япоснката цъфтяща вишна не е като останалите вишневи и черешови дръвчета – тя не дава плод, а предизвиква само възхищение от обилния си цъфтеж. Времето на цъфтежа на вишните в островната държава се смята и за началото на пролетта. За Токио например тази година всички любители на розовия цвят ще могат да му се насладят в неговия обилен цъфтеж между 24 и 31 март.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЛютата ферма
Дата: 25/02/2019

В село Страшимирово край Варна се намира първата люта ферма в България. Създават я семейство Родинови, които повече от 18 години се занимават с отглеждането на различни зеленчуци и подправки. В нея отглеждат над 150 сорта люти чушки от цял свят.

Вижте цялата статия
artice preview - imageДърветата с най-интeресна история през 2019
Дата: 19/02/2019

В конкурса „Европейско дърво на годината” и тази година има участник от страната ни. Вековният цер от село Рани луг е българската кандидатура за конкурса „Европейско дърво на годината”, който се провежда от 2011 година. Гласуването ще протече от 1 февруари до 28 февруари 2019г. А резултатите ще бъдат обявени на церемонията по награждаване на победителите в конкурса, която ще се проведе в Брюксел, на 19 март 2019 г.

Вижте цялата статия

<<1>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ