Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
БИЛКИ
artice preview - imageЕньовден - 77 билки и половина
Дата: 22/06/2016

Смята се, че на Еньовден различните треви и билки имат най-голяма лечебна сила, особено на изгрев слънце. Набраните за зимата билки трябва да са „77 и половина“ – за всички болести и за ,,болестта без име“. Една от тези билки е мурсалският чай (Sideritis scardica Grisb.), със статут на застрашен за страната балкански ендемит, който е известна в цял свят като растението на дълголетието.

Вижте цялата статия
artice preview - imageМаточината - уханият лек на древногръцките лечители
Дата: 16/06/2016

Маточината е една от най-масово добиваните билки в България. Тя е сред първите 20 вида лечебни растения, като годишно у нас се произвеждат и изнасят 450 000 кг листа и стръкове от маточина. Растението е известно още от дълбока древност като ценно етеричномаслено и лечебно растение. Добрият климат и почвени условия в България улесняват отглеждането и култивирането на маточина, което е добра възможност и за начало на собствен бизнес.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБилкарница
Дата: 10/06/2015

Отглеждането на лечебни растения ще бъде приоритет по мярка Млад фермер и Програма за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.

Вижте цялата статия
artice preview - imageБилкова спирала
Брой: 1//2014

Известен модел на градина за подправки е така наречената билкова спирала. При нея се вижда как на малка площ се разполагат видове, които иначе изискват различни климатични условия. Как се постига нужният ефект?

Вижте цялата статия

<<1>>

Агредо
Syngenta
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ