Corteva Agriscience
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
ДВОР
artice preview - imageПролетна сеитба на зеленчуците
Дата: 14/03/2019

В началото на пролетта се засаждат някои студоустойчиви култури. Летният чесън за производство на глави се засажда през втрората половина на месец февруари до средата на март. Използват се луковици с добре развити скилидки. Засаждат се само външните скилидки, които с а по-едри и от тях се получават силни растения. Много важно условия е те да са от напълно здрави луковици

Вижте цялата статия
artice preview - imageРозова метличина- Acroptilon repens
Дата: 17/02/2019

Розовата метличина, с произход Средна Азия, вече е космополит, с изключение на Африка. Заплевелява: житните, окопните, зеленчукови, овощни, технически, фуражни, ливади и пасища. Може да се срещне покрай канали, пътища, реките и други места. У нас е установена в посеви люцерна, със семена внос от Украйна. Розовата метличина е многогодишен плевел.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВлакновидно просо, Panicum capillare L., сем. Poaceae
Дата: 17/02/2019

Родината на влакновидното просо е Северна Америка. В България този вид е открит в Дунавската равнина и в Софийския район. Растенията достигат височина до 80 cm. Стъблата са коленчати, изправени или слабо полегнали. Едно растение образува от 5-6 до 8 братя.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИва ксантифолия, Iva xanthifolia Nutt., сем. Asteraceae
Дата: 15/02/2019

Открита е в Знеполския район и в района на Костинброд, Софийска област. Растенията достигат на височина 50-200 (300) см. Стъблата са изправени, цилиндрични, със слабо изразени надлъжни ръбове, разклонени към върха, с дебелина в основата от 0,5 до 2,5 см. Долните листа са с триъгълно-сърцевидна до широкояйцевидна форма.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСинеочка, Commelina communis L., сем. Commelinaceae
Дата: 14/02/2019

Разпространена е в Сърбия, Турция, югозападните и централните райони на европейските части на Русия, Кавказ, Сибир и Далечния изток, в Япония, Китай, Северна Америка. Родината на синеочката е Китай. У нас е открита в Тракийската равнина, в Източния Предбалкан, в Плевенско, Великотърновско, Варненско и Софийско. По-често тя се пренася като цвете в цветните градинки, а не след дълго се разпространява бързо в останалите части на дворовете.

Вижте цялата статия

<<12345>>

Syngenta
Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
Agropal
ИЗБРАНИ