Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
ДВОР
artice preview - imageВажна информация за овощарите!
Дата: 22/02/2020

При затопляне на времето през февруари и март се засаждат дръвчетата в новите насаждения, ако това не е направено през есента след приключване на вегетацията. Овощните градини заемат продължително време една и съща площ. При създаването им се влагат много финансови средства и труд, което налага стопаните да се съобразят с основните изисквания на културите.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИмпатиенс – красиво украшение за всеки един двор и градина
Дата: 03/02/2020

Циганчето (наречено у нас заради веселите си и пъстри цветове) краси повечето домове, балкони и градини. Цветето е от сем. Balsaminacea. Латинското му наименование Impatiens, означава „непонасящ натиск” и носи названието си от факта, че семенните кутийки на циганчето се разпукват много лесно, дори само от полъха на вятъра или слабо докосване.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПролетна сеитба на зеленчуците
Дата: 14/03/2019

В началото на пролетта се засаждат някои студоустойчиви култури. Летният чесън за производство на глави се засажда през втрората половина на месец февруари до средата на март. Използват се луковици с добре развити скилидки. Засаждат се само външните скилидки, които с а по-едри и от тях се получават силни растения. Много важно условия е те да са от напълно здрави луковици

Вижте цялата статия
artice preview - imageРозова метличина- Acroptilon repens
Дата: 17/02/2019

Розовата метличина, с произход Средна Азия, вече е космополит, с изключение на Африка. Заплевелява: житните, окопните, зеленчукови, овощни, технически, фуражни, ливади и пасища. Може да се срещне покрай канали, пътища, реките и други места. У нас е установена в посеви люцерна, със семена внос от Украйна. Розовата метличина е многогодишен плевел.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВлакновидно просо, Panicum capillare L., сем. Poaceae
Дата: 17/02/2019

Родината на влакновидното просо е Северна Америка. В България този вид е открит в Дунавската равнина и в Софийския район. Растенията достигат височина до 80 cm. Стъблата са коленчати, изправени или слабо полегнали. Едно растение образува от 5-6 до 8 братя.

Вижте цялата статия

<<12345>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ