DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
НЕПРИЯТЕЛИ
artice preview - imageИзточен плодов червей (Grapholitha Cydia molesta)
Дата: 20/06/2018

През юли летят и яйцеснасят пеперудите от второто поколение на неприятеля. Гъсениците от трето поколение поврежда предимно плодовете. Гъсеницата се вгризва странично, в местата на допиране на плодовете или до дръжката. Често се наблюдава смолотечение. Повредените плодове се деформират или загниват. Дават признаци на преждевременно узряване и окапват.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЯбълков плодов червей (Laspeyresia pomonella=Cydia pomonella)
Дата: 19/06/2018

През юни вредят гъсениците от първо поколение. Те се хранят със семките и семенната кутийка, като я унищожават изцяло. Една гъсеницата поврежда 2-3 плода. Повредените плодчета окапват, а в сърцевината им се развиват плесени.

Вижте цялата статия
artice preview - image Вредна житна дървеница (Eurygaster integriceps)
Дата: 28/05/2018

Житната дървеница (Eurygaster integriceps Put.) е един от най-опасните неприятели по житните растения. Обикновено най-силно поврежда пшеницата, по-слабо напада ечемика, овеса и ръжта и много рядко царевицата.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЧерешова муха (Rhagoletis cerasi L.)
Дата: 22/05/2018

Това е икономически най-важният неприятел по черешата. Летежът на мухите започва при температура на почвата около 10°С. Излитането съвпада със зазряването на най-ранните сортове череши.

Вижте цялата статия
artice preview - imageШарен гроздов молец (Lobesia botrana)
Дата: 16/05/2018

В края на април, началото на май се наблюдава отделяне на реса при лозата. През тази фаза протича вредната дейност на един от най-опасните неприятели – шареният гроздов молец.

Вижте цялата статия

<<123456789>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
ИЗБРАНИ