DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
БОЛЕСТИ
artice preview - imageВредители по кореноплодните зеленчукови култури – моркови
Дата: 12/01/2019

Бактериално меко гниене (Erwinia carotovora pv. carotovora) Това заболяване се появява само когато почвата е преувлажнена или условията на съхранение са лоши. В слабо дренирани райони или през мокрите периоди, бактериалното гниене може да се появи и на полето. По кореноплодите се появяват характерни воднисти миризливи загнили петна. Загубите, дължащи се на бактериите, причиняващи меко гниене, обикновено се появяват след ограничаването на други болести при съхранението.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСачмянка по костилковите овощни видове може да бъде причинена не само от бактерия, но и от гъба
Дата: 16/11/2018

Сачмянката по костилковите овощни видове може да бъде причинена освен от бактерията– Pseudomonas syringaep.v. syringae, но и от гъбата Stigmina carpophylla ( Corryneumbejrincki )

Вижте цялата статия
artice preview - imageБактериално изсъхване
Дата: 14/11/2018

При благоприятни условия за развитие на болестта тя обхваща постепенно цялото дърво. От начало изсъхват отделни клонки и скелетни разклонения, а по-късно и цялото дърво. Обикновено листата на болните дървета не окапват през есента.

Вижте цялата статия
artice preview - imageПовече от 20 неприятели атакуват салатата
Дата: 05/11/2018

През последните години салатата – главеста, листна и маруля, е основен компонент в производствените схеми в оранжериите, предимно като междинни култури през есенно-зимния период. Чрез етапно разсаждане за пазара се осигурява продукция за свежа консумация с много добри хранителни, вкусови и диетични качества.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСъхранение на плодовете, картофите и лука
Дата: 02/11/2018

Съхранението на плодовете зависи от видовия и сортов състав, както и от условията, при които се съхраняват. Късните ябълкови и крушови сортове и дюлята могат да се съхраняват при обикновени условия до 2-3 месеца, а в хладилник - до 4-6 месеца. При неправилен режим по съхранените плодове се развиват болести от инфекциозен или неинфекциозен характер.

Вижте цялата статия

<<12345678910111213>>

Агредо
Syngenta
Amalgerol
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Pioneer Bulgaria
SlovBul
Agropal
Доби Пресс
ИЗБРАНИ