Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
artice preview - imageНеустойчиво и хладно за сезона време
Дата: 01/06/2020

В края на месец май и началото на юни агрометеорологичните условия ще се определят от неустойчиво и хладно за сезона време. На много места в страната се прогнозират значителни валежи, подобрение на влагозапасите в горните почвени слоеве и на условията за вегетация на пролетните култури. Очакваните валежи в края на май и началото на юни ще се окажат твърде закъснели за част от посевите с пшеница на места в Източна България.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕфективният обеззаразител за контрол на складови неприятели
Дата: 26/05/2020

Защо да допускаме заразяване на зърното, когато имаме възможността да третираме превантивно и да защитим продукцията си? В стремежа си да предлага иновативни решения, които изцяло отговарят на нуждите на съвременните земеделски стопани и им помагат да опазят продукцията си, UPL създаде продуктите от серията Тализма.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологичната прогноза в края на май
Дата: 22/05/2020

В каря на май вегетационните процеси при земеделските кулктури ще протичат при температури близки до нормата, а в някои котловинни полета и под нормата за месеца. Прогнозираните чести превалявания с локален характер през втората половина на периода, на много места в страната ще подобрят почвеното овлажнение и ще осигурят необходимата вода за растенията в момента.

Вижте цялата статия
АКТУАЛНО
artice preview - imageРастителна защита на черешите и вишните през май
Дата: 28/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през май
Дата: 26/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageКак АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС засилва действието на хербицидите при третиране на царевица?
Дата: 20/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageАМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС съживява културните растения след грешен хербицид
Дата: 18/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageБългарското земеделие може да вдигне на крак текстилната индустрия
Дата: 17/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageAгрометеорологична прогноза за месец май
Дата: 17/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageОгнен пригор по крушата
Дата: 13/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageSAE и NIK обявяват сключване на споразумение за партньорство
Дата: 04/05/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ помощ на оранжерийните производители
Дата: 27/04/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageАмбицирани сме да предлагаме най-добрите продукти
Дата: 27/04/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageКак да постигнете не само по-висок, но и по-качествен добив при слънчоглед и царевица?
Дата: 24/04/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ условията на пандемична буря земеделието е локомотивът на икономиката, генератор на оптимизъм и сигурност
Дата: 23/04/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗа какви държавни помощи могат да кандидастват земеделците през април
Дата: 01/04/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕС забрани опасен инсектицид
Дата: 06/03/2020

Вижте цялата статия
ТЕМА
artice preview - imageКултурите от семейство Тиквови
Брой: 4//2020

са с широк полиморфизъм, който обуславя голямо разнообразие в производствените направления и технологиите на отглеждане

Вижте цялата статия
artice preview - imageКартофите – важна храна за хората
Дата: 05/04/2020

Картофите са основен хранителен продукт в много региони по света. Днес те са една от най-широко отглежданите култури и се използват в много направления, включително за производство на алкохол, фуражи за животни, дехидратирани хранителни продукти (картофено пюре), замразени хранителни продукти (замразени пържени картофи).

Вижте цялата статия
artice preview - imageБобовите зеленчукови култури – храна с висока биологична стойност
Брой: 2//2020

Бобовите зеленчукови култури се използват като основна храна с висока биологична стойност. Те осигуряват в лесно усвоима форма белтъци, въглехидрати, витамини, минерални соли и други физиологично активни вещества. Чаша зелен фасул или 100 г зелен грах покрива препоръчваната дневна доза от витамин С.

Вижте цялата статия
artice preview - imageФуражното производство – същност и предизвикателства
Брой: 1//2020

Фуражните култури се използват за изхранване на животните и в световен мащаб е изчислено, че те представляват 26% от площта на Земята и 70% от селскостопанската площ (FAO, 2010). Такива култури са обикновено едногодишни и многогодишни житни тревни видове от семейство Poaceae и едногодишни и многогодишни бобови растения от семейство Fabaceae.

Вижте цялата статия
artice preview - image2020 – Международна година на здравето на растенията
Брой: 10//2019

На 20 декември 2018 г. в Рим Общото събрание на ООН прие резолюция за обявяване на 2020 г. за Международна година на здравето на растенията. Очаква се честването на Международната година да повиши глобалната информираност на хората за това как опазването на здравето на растенията може да помогне за прекратяване на глада, намаляване на бедността, опазване на биологичното разнообразие и околната среда, както и стимулиране на икономическото развитие.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИнтегрирана борба с плевелите в есенните култури със слята повърхност, пролетните окопни култури и зимната маслодайна рапица
Брой: 8//2019

Борбата с плевелите е лимитиращ фактор в производството на земеделските култури. Твърдение, което никой по никакъв повод и до ден днешен не е оспорил! Въпросът на деня обаче е: в състояние ли е българският земеделски производител да направи своя верен избор, да структурира собствена стратегическа концепция за интегрирана борба с плевелите, в която да вложи инвестиционен капитал и да бъде сигурен в крайния успех?

Вижте цялата статия
artice preview - imageДобруджанския земеделски институт – традиция и качество край град Генерал Тошево
Брой: 7//2019

Институтът е структуроопределящо звено в системата на Селскостопанската академия. И в качеството си на лидер в българската аграрна наука продължава да демонстрира своя силен ангажимент и отговорност към каузата на родната селекция – успешно развитие на растениевъдното производство в условия на висока конкуренция, реализирана от мащабна трансгранична инвазия.

Вижте цялата статия
artice preview - image90 години овощарска наука в Дряново
Брой: 6//2019

През 1929 г. в България се откриват две опитни станции по овощарство в двата най-обособени овощарски района в страната – Кюстендил и Габрово. Основател на Овощарската опитна станция в Дряново е Петър Лилов. Той е роден във Видин през 1886 г. и е работил като агроном по овощарство в подвижните земеделски катедри във Видин, Кюстендил и София и инспектор в Министерството на земеделието.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНехимични методи и средства срещу вредителите по зеленчуковите култури
Брой: 5//2019

Според Европейския информационен съвет по храните България е на 13 място в Европа по консумация на плодове и зеленчуци. Това произтича и от факта, че от сезонни днес те се предлагат целогодишно на пазара. Производството им е интензивно, монокултурно, особено в култивационните съоръжения. Създават се условия за натрупване на неприятели и патогенни микроорганизми в почвата, което води до увеличаване броя на третиранията с продукти за растителна защита (ПРЗ).

Вижте цялата статия
artice preview - imageОризът в България – тенденции и предизвикателства
Брой: 4//2019

Оризът е една от основните и най-ценни житни култури. В България днес поради редица обективни (климат, ограничени подходящи почви) и субективни причини (непрекъснати реорганизации, преустройства, промени в собствеността и др.) в последните две десетилетия се наблюдават временни спадове и последващи възстановявания на заетите площи. След анализ на реколтираните площи, среден добив и общо производство в страната става ясно, че са налице колебания, но средните добиви нарастват устойчиво.

Вижте цялата статия

<<123456>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ