DuPon | ДюПон - Растителна Защита на Житни Култури
Cheminova Bulgaria | Хеминова България
СПЕЦИАЛНА
artice preview - imageБрой 7/2018 на списание „Растителна защита”
Дата: 17/08/2018

Излезе от печат брой 7/2018 на списание „Растителна защита”. Темата на броя е оранжерийното производство в България и предизвикателствата при осигуряването на свежи зеленчуци на пазара. В страната основно се отглеждат домати, краставици и пипер. Около 90% от общо произведената продукция в оранжерии се пада на тези култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageАриста ЛайфСайънс предлага: Защита на лозята от най-висок клас!
Дата: 13/08/2018

За втора поредна година екипът на Ариста ЛайфСайънс България показа пред лозари, винопроизводители и дистрибутори на пестициди от Южна България своя многоцелеви технологичен и продуктов проект за защита на лозята от вредители. Събитието, което фокусира висок професионален интерес и многолюдно присъствие, се състоя в лозовия масив на Винпром Карнобат край село Венец.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВисоки за сезона почвени влагозапаси през месец август
Дата: 04/08/2018

През август по-подходящи условия за провеждане на растителнозащитните пръскания срещу болестите и вредители ще има в началото на месеца и през повечето дни от второто десетдневие. През второто десетдневие се очаква подобрение на условията за провеждане на дълбока оран и на предсеитбените обработки на площите предвидени за засяване със зимна рапица. Агротехническите срокове за сеитбата на рапицата започват през третото десетдневие на август.

Вижте цялата статия
АКТУАЛНО
artice preview - imageОбезщетения за стопаните на измръзнали земеделски култури през 2018
Дата: 04/08/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageМана по зелето (Peronospora parasitica)
Дата: 30/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageРазвитието на земеделските култури ще протича с умерени темпове в края на юли и началото на август
Дата: 29/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageАптекиБонус – новата кампания на Синджента
Дата: 19/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageПрез второто десетдневие на юли не се очакват съществени промени в климатичните условия
Дата: 16/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ зеленчуковата градина: Система за опазване на зелевите култури
Дата: 11/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageОпасни гъбни болести по ябълката и крушата
Дата: 11/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageКубинска мана по краставици (Pseudoperonospora cubensis)
Дата: 11/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageВлажното време провокира зарази по трайните насаждения и зеленчуковите култури
Дата: 11/07/2018

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ началото на юли агрометеорологичните условия ще претърпят положителна промяна
Дата: 02/07/2018

Вижте цялата статия
ТЕМА
artice preview - imageОранжерийното производство – предизвикателство и възможност за осигуряване на свежи зеленчуци
Брой: 7//2018

Производството на зеленчуци в оранжерии дава възможност за продължително и ритмично снабдяване на пазара с прясна продукция дори и през зимните месеци. Основно се отглеждат домати, краставици и пипер. Около 90% от общо произведената продукция в оранжерии се пада на тези култури. На по-малки площи има патладжан, марули, спанак, репички, лук и други зеленчукови култури.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЛистните зеленчуци и подправки – важен “играч” в здравословния хранителен режим
Брой: 6//2018

Листните зеленчуци – салати, ендивия, рукола, спанак, лапад, се употребяват масово от хората. Същото се отнася и за зелените подправки – магданоз, целина, копър, босилек. Ползите за здравето от консумирането им са значителни. Те са бедни на калории, без мазнини и с ниско съдържание на натрий, затова са страхотно средство при диети и при спазване на здравословен хранителен режим. Отличен източник са на витамините А, С и К и са важна част от дневното меню. Богати са също на калций и магнезий.

Вижте цялата статия
artice preview - imageОрехът у нас – многозначителни въпроси, еднозначни отговори
Брой: 5//2018

Орехът заема първо място в групата на орехоплодните култури както в световен мащаб, така и в нашата страна. Това се дължи на богатите хранителни и ценни диетични и лечебни качества на ореховите ядки. В зависимост от сортовете ядката заема между 35 и 60% от теглото на плода и притежава висока енергийна стойност (525–622 ккал/100 г). Важен източник на хранителни вещества, необходими за жизнената дейност на човешкия организъм (съдържат до 74% растително масло и до 24% протеин.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЛозата – фитосанитарната обстановка определят 40 неинфекциозни и инфекциозни болести и 100 вида неприятели
Брой: 4//2018

Лозата се отглежда по нашите земи преди повече от 3 хил. години, а по-късно е пренесена във Франция и Испания. Българите наследяват от траките традиции по отглеждането й и производството на вино. От края на XIX и началото на XX век лозарството в България преминава през различни етапи на развитие: увеличаване и намаляване на площите циклично; значителна промяна на сортовия състав, агротехниката, вредителите, продуктите за растителна защита, методите и стратегията за контрол, но винаги се запазва като поминък

Вижте цялата статия
artice preview - imageЯгодоплодните култури - състояние и тенденции при производството им
Брой: 3//2018

Ягодоплодните култури заемат важна част от трайните овощни насаждения. Общото производство на плодове от тях в света през 2016 г. е 11 295 129 т, а заетите площи са от порядъка на 771 636 ха.

Вижте цялата статия

<<123456789>>

Агредо
Syngenta
Pioneer Bulgaria
Лебозол Дюнгер ГмбХ
SlovBul
Agropal
ИЗБРАНИ