Corteva Principal Plus
Corteva Arigo
FMC Agro | ФМС Агро
artice preview - imageАгрометереологична прогноза за септември
Дата: 21/09/2020

И през септември агрометеорологичните условия в Западна България ще се различават съществено от тези в източните райони на страната.През третото десетдневие фаза узряване ще протича при памука, фъстъците, при есенните сортове овошки и по-късните сортове грозде. През месеца прогнозираните стойности на минималните температури са над критичните за зеленчуковите култури, което е предпоставка за получаване на допълнителна продукция зеленчуци от късното полско производство.

Вижте цялата статия
artice preview - imageНай-разпространените вредоносни болести по зърнено-житните култури
Дата: 14/09/2020

Главните са едни от най-разпространените и вредоносни болести по зърнено-житните култури. Те нападат различни органи на растенията-гостоприемници, в т.ч. вегетативни и цветни пъпки, листа, стъбла, венчелистчета, чашелистчета, тичинки, плодник, плодове, семена. В редица райони сериозни проблеми при монокултурно отглеждане на пшеница и ечемик създават гниенето на корените и основите на житните култури. Причинителите им са широко разпространени гъби.

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през септември
Дата: 10/09/2020

Листният апарат на дърветата продължава да фотосинтезира активно и осигурява изхранването на плодовете/при есенните и зимни сортове/, диференцирането на плодните пъпки и отлагането на резервни хранителни вещества. През този месец при повечето от овощните видове не се налага да се провеждат третирания.

Вижте цялата статия
АКТУАЛНО
artice preview - imageКръстовден
Дата: 14/09/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageФитопатологични проблеми при есенниците
Дата: 11/09/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ началото на септември има подходящи условия за реколтиране на посевите с пролетни култури и за прибиране на плодовата и зеленчуковата реколта
Дата: 07/09/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина през август
Дата: 15/08/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageПроучване действието на различни хербициди и техните комбинации върху плевелния състав и добива на зърно от нахут и горчив фий
Дата: 15/08/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageАгрометеорологичната прогноза за август
Дата: 09/08/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageПетнистата дрозофила (Drosophila suzukii) – опасен неприятел в световен мащаб
Дата: 09/08/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageВ овощната градина в края на юли
Дата: 29/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageОсигурете си гарантирана защита от болести през есента
Дата: 22/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageНа вниманието на клиентите и партньорите на Агросъвет-Шумен
Дата: 22/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageЧервен овощен акар
Дата: 21/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageНе подценявайте второто поколение на плодовите червеи
Дата: 20/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗащо рапица?
Дата: 12/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageРастителна защита при праскова и кайсия в края на юни и началото на юли
Дата: 07/07/2020

Вижте цялата статия
artice preview - imageЕфективният обеззаразител за контрол на складови неприятели
Дата: 26/05/2020

Вижте цялата статия
ТЕМА
artice preview - imageКого да виним за разочароващата жътва 2020 – природата, сортовете или собствените си грешки?
Брой: 8//2020

Жътва 2020 бе истинско фиаско за цяла Източна България. Добруджа, ключовият производител на пшеница в страната, катастрофира най-тежко. Предварителната равносметка на национално ниво е впечатляващо тревожна – 2 млн. тона пшеница по-малко от миналата година.

Вижте цялата статия
artice preview - imageСадово е люлката на аграрната наука в България.
Брой: 7//2020

Днес Институтът по растителни генетични ресурси продължава да генерира енергия за успеха на родното земеделие Интервю с доц. д-р Катя Узунджалиева, директор на ИРГР в Садово, която отговори на въпросите на списание „Растителна защита“ в рамките на редакционната инициатива „Да представяме институтите на Селскостопанската академия“

Вижте цялата статия
artice preview - imageПестицидите – какво знаем и какво не знаем за тях
Брой: 6//2020

Пестицидите (от лат. думи pest – вреда, и cide – убивам), наричани още препарати и продукти за растителна защита, са органични и неорганични вещества, прилагани срещу насекоми и други вредители по растения и по съхранявани продукти и материали; срещу насекоми, паразити и други организми, вектори на причинители на болести по растения, животни и човека, а така също и против нежелани видове растения (плевелна, отровна, дървесно-храстовидна и друга растителност) в агроценози и други културни площи.

Вижте цялата статия
artice preview - imageЗащити растенията – защити живота
Брой: 5//2020

По данни на ФАО броят на гладуващите хора по света нараства с 1 милиард на всеки 10 години, а всяка година вредители в селското и горско стопанство унищожават до 40 % от възможния добив на продукция и причиняват икономически загуби в размер на 220 милиарда щатски долара.

Вижте цялата статия
artice preview - imageКултурите от семейство Тиквови
Брой: 4//2020

са с широк полиморфизъм, който обуславя голямо разнообразие в производствените направления и технологиите на отглеждане

Вижте цялата статия
artice preview - imageКартофите – важна храна за хората
Дата: 05/04/2020

Картофите са основен хранителен продукт в много региони по света. Днес те са една от най-широко отглежданите култури и се използват в много направления, включително за производство на алкохол, фуражи за животни, дехидратирани хранителни продукти (картофено пюре), замразени хранителни продукти (замразени пържени картофи).

Вижте цялата статия
artice preview - imageБобовите зеленчукови култури – храна с висока биологична стойност
Брой: 2//2020

Бобовите зеленчукови култури се използват като основна храна с висока биологична стойност. Те осигуряват в лесно усвоима форма белтъци, въглехидрати, витамини, минерални соли и други физиологично активни вещества. Чаша зелен фасул или 100 г зелен грах покрива препоръчваната дневна доза от витамин С.

Вижте цялата статия
artice preview - imageФуражното производство – същност и предизвикателства
Брой: 1//2020

Фуражните култури се използват за изхранване на животните и в световен мащаб е изчислено, че те представляват 26% от площта на Земята и 70% от селскостопанската площ (FAO, 2010). Такива култури са обикновено едногодишни и многогодишни житни тревни видове от семейство Poaceae и едногодишни и многогодишни бобови растения от семейство Fabaceae.

Вижте цялата статия
artice preview - image2020 – Международна година на здравето на растенията
Брой: 10//2019

На 20 декември 2018 г. в Рим Общото събрание на ООН прие резолюция за обявяване на 2020 г. за Международна година на здравето на растенията. Очаква се честването на Международната година да повиши глобалната информираност на хората за това как опазването на здравето на растенията може да помогне за прекратяване на глада, намаляване на бедността, опазване на биологичното разнообразие и околната среда, както и стимулиране на икономическото развитие.

Вижте цялата статия
artice preview - imageИнтегрирана борба с плевелите в есенните култури със слята повърхност, пролетните окопни култури и зимната маслодайна рапица
Брой: 8//2019

Борбата с плевелите е лимитиращ фактор в производството на земеделските култури. Твърдение, което никой по никакъв повод и до ден днешен не е оспорил! Въпросът на деня обаче е: в състояние ли е българският земеделски производител да направи своя верен избор, да структурира собствена стратегическа концепция за интегрирана борба с плевелите, в която да вложи инвестиционен капитал и да бъде сигурен в крайния успех?

Вижте цялата статия

<<1234567>>

Агредо
Меди+Р
Лебозол Дюнгер ГмбХ
Agropal
ИЗБРАНИ